بیماری منییر

بیماری منییر نوعی بیماری است که نتیجه اختلال در گوش داخلی می باشد و نام دیگر آن هیدروپس آندولنف است ؛ اگر چه ، هنوز علت این بیماری ناشناخته است ، ولی احتمالا ناشی از یک اختلال در فشار مایع گوش داخلی است که یکی از متداول ترین و مهم ترین علت های آن ، سرگیجه واقعی در گوش داخلی محسوب می شود. این بیماری در بیشتر موارد ، فقط یک گوش و در حدود ۱۵ درصد هر دو گوش را درگیر می نماید ؛ معمولا شروع بیماری در سنین بین ۲۰ تا ۵۰ سالگی است و نسبت رخ دادن آن بین زنان و مردان مساوی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است مقاله تهیه شده توسط دکتر مهدی سلیمان پور بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران را مطالعه نمایید.

علائم بیماری منییر

  • سرگیجه چرخشی ، کاهش شنوایی ، وزوز گوش و احساس پری در گوش
  • وزوز و احساس پری ( غرشی ، همهمه ، صدای زنگ ) امکان دارد ، فقط در موقعی که شنوایی تغییر می کند ، احساس شود و پس از آن از بین برود و یا در طول حملات سرگیجه یا پس از آن رخ بدهد ؛ همچنین امکان دارد دائمی باشد.
  • کاهش شنوایی در مراحل اولیه بیماری ، مخصوصا در فرکانس های بم دیده می شود ؛ به مرور زمان کاهش شنوایی دائمی شده و در تمام فرکانس ها پیشرفت می کند.
  • صداهای بلند امکان دارد در گوش مبتلا به این نوع بیماری ، آزاردهنده باشد ؛ ولی از بین تمام علائم ، سرگیجه مشکل اصلی بیمار است که معمولا در پی اختلالات گوش داخلی و یا سیستم عصب مرکزی اتفاق می افتد.
  • معمولا حملات سرگیجه ، ۲۰ دقیقه تا ۲ ساعت طول می کشد ؛ البته در بعضی بیماران از این حد هم بیشتر است ؛ در این مدت بیمار نمی تواند فعالیت های روزانه خود را انجام دهد.
  • احتمال دارد بیمار با بیماری منییر بعد از حملات سرگیجه ، چند ساعت به حالت خواب آلود باشد و همچنین امکان دارد احساس عدم تعادل چند روز به طول بیانجامد.
  • ممکن است این علائم جزئی و خفیف باشد یا با حملات سرگیجه شدید مکرر و ناگهانی منجر به ناتوانی در فرد شود.

برای کاهش تعداد حملات موارد زیر توصیه می شود :

  1. خواب کافی
  2. استفاده صحیح مواد غذایی
  3. انجام دادن فعالیت های بدنی
  4. پرهیز از مصرف الکل ، کافئین ، سیگار ، خستگی زیاد و استرس

 

بیماری منییر

زمانی که با روش های مذکور نتوانستید ، سرگیجه را کنترل کنید ؛ یکی از روش های جراحی زیر توصیه می گردد :

  1. قطع عصب وستیبولی
  2. تخریب لابیرنت و قطع عصب هشت
  3. شانت آندولنفاتیک یا روش دکمپرسیون
  4. درمان Chemical labyrinthectomy یا لابیرنتکتومی شیمیایی که یک روش مناسب برای کنترل حملات بیمار است.

بهترین متخصص گوش و حلق و بینی

  • برای انتخاب یک فوق تخصص گوش ، می توانید از دوستان و آشنایان خود پرس و جو کنید یا در گوگل جستجو نمایید.
  • پس از تهیه لیستی از بهترین متخصصین گوش ، درباره آن ها تحقیق کرده و پس از آن برای مشاوره نزد بهترین آن ها بروید.
  • در جلسه مشاوره ، تمامی مشکلات خود را در رابطه با بیماری منییر به پزشک مورد نظر بگویید تا به درستی شما را راهنمایی کند و آزمایشات و داروهای مناسبی را با توجه به وضعیت بیماری برای تان تجویز کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره متخصص و فوق تخصص گوش می توانید به مقالات مرتبط موجود در سایت مراجعه کنید.

بیماری منییر

تشخیص بیماری منییر

  1. ابتدا از بیمار چگونگی سرگیجه ، مدت زمان و تداوم آن و نیز مدت زمان کاهش شنوائی ، تغییرات آن ، وزوز در یک یا دو گوش ، سابقه بعضی از بیماری ها ، در سلامت عمومی پرسیده می شود.
  2. با کامل شدن پیشینه بیماری ، تست های تشخیص عملکرد شنوائی و تعادل ، تست های تشخیصی برای بررسی تعادل و سایر تست ها انجام می گیرد.
  3. آزمایش های سنجش شنوائی ، معمولا برای آگاهی از کاهش شنوائی حسی در گوش مبتلا به این نوع بیماری است ؛ در بیشتر مواقع ، توان جدا کردن گفتار در فرد مبتلا کاهش پیدا می کند.

آزمایشات تشخیصی بیماری منییر

پس از معاینه بالینی بیمار ، پزشک برای ارزیابی تعادل و شنوایی بیمار ، از آزمایشات زیر استفاده می کند :

آزمایش شنوایی سنجی یا اودیومتریک: برای اینکه پزشک بتواند افت شنوایی در گوش آسیب دیده را تشخیص دهد ، از تست سنجش شنوایی استفاده می کند. با قرار دادن هدفون بر روی گوش بیمار ، از او خواسته می شود صداهایی را که می شنود اعلام کند. در این تست ممکن است ، برای سنجش قدرت تفکیک صدا ها ، از پخش صدا های مشابه برای بیمار استفاده شود.

تست الکترونیستاگموگرام: مبنای این تست سنجیدن حرکات غیر ارادی چشم ، نیستاگموس ، به کمک الکترود هایی است ، که در اطراف آن ها قرار داده می شوند. این تست که هدف آن سنجش تعادل است ، در محیط تاریک انجام می شود و هواهای گرم و خنک ، از مجرای گوش بیمار عبور داده می شوند.

الکتروکوکلئوگرافی: در این تست آزمایشی تشخیص بیماری منییر برای سنجیدن وجود فشار بیش از حد در حلزون گوش ، از اندازه گیری پتانسیل های الکتریکی تولید شده در گوش میانی ، در پاسخ به محرک های صوتی استفاده می شود.

تست صندلی چرخان: این تست برای سنجیدن علت اختلال در تعادل و سرگیجه انجام می شود ، و از یک صندلی چرخان که توسط رایانه کنترل می شود استفاده می شود.

آزمایش ومپ: تستی است برای سنجش میزان حساسیت دهلیز گوش داخلی به صداهای ناگهانی و بلند.

تصویر برداری: برای اینکه وجود اختلالات دیگر به غیر از بیماری منییر در بیمار بررسی شود ، ممکن است پزشک از تجویز تست های تصویربرداری مانند ام آر آی یا سی تی اسکن ، برای بیمار استفاده کند.

چه چیزی باعث بیماری منییر میشود ؟

همانطور که گفته شد تا به امروز ، علت اصلی بروز بیماری ، شناخته نشده است ؛ اما طبق تحقیقات به دست آمده ، باید ذکر کرد که برخی از موارد ، می توانند در بروز این بیماری ، تاثیر گذار باشند ؛ در ذیل ، به برخی از موارد تاثیر گذار در بروز بیماری منییر ، اشاره شده است :

  1. آلرژی
  2. میگرن
  3. ژنتیک
  4. عفونت های ویروسی
  5. و از این قبیل موارد
  6. پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی

عوارض بیماری منییر

از بدترین عوارض ناشی از این بیماری ، باید به از دست دادن شنوایی و سرگیجه اشاره کنیم. لازم به ذکر است ، بروز سرگیجه در اثر ابتلا به بیماری منییر ، می تواند منجر به بروز حوادث رانندگی و از این قبیل اتفاقات گردد.

درمان بیماری بیماری منییر

پزشک متخصص ، در برخی از مواقع با درمان داروهای ضد سرگیجه به صورت موقتی باعث تسکین آن می شود. همین طور متخصص گوش و حلق و بینی برای بیمار ، داروهای ضد تهوع نیز تجویز می نماید. همچنین پزشک برای بیمار جنتامایسین یا داروهای دیگر تجویز می نماید که موجب کاهش عملکرد تعادل در گوش تحت درمان می شود .

عمل جراحی بیماری منییر

در صورتی که ، سرگیجه ناشی از بیماری منییر در افراد ، بسیار شدید و ناتوان کننده باشد ؛ از سایر روش های درمانی نتایج مطلوب به دست نیامده و تنها راه ممکن ، انجام جراحی است ؛ روش های بسیاری ، به منظور جراحی برای درمان بیماری وجود دارد ، که در ذیل به آن ها اشاره شده است :

  • اندولنفاتیک
  • بخش عصب وستیبولار
  • لابیرنتکتومی

اندولنفاتیک : در این روش از جراحی ، تلاش می شود با کاهش تولید یا افزایش جذب مایع ، سرگیجه ناشی از بیماری منییر در افراد کاهش یابد.

بخش عصب وستیبولار : در این روش از درمانبیماری منییر ، تلاش می شود در عین کاهش سرگیجه ، شنوایی فرد حفظ گردد.

لابیرنتکتومی : این روش از درمان اختلال منییر ، تنها در صورتی انجام می گیرد ؛ که بیمار ،  به طور کامل شنوایی خود را از دست داده باشد.

نظرات بسته شده است.